school

school

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Εσπερίδα: "Γονείς & παιδί - πώς χτίζεται αυτή η σχέση"



Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου το απόγευμα ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας πραγματοποίησε εσπερίδα στο χώρο του σχολείου με θέμα: «Γονείς και παιδί – Πώς χτίζεται αυτή η σχέση» με εισηγήτρια την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια κ. Μαίρη Καρακασίδη.

Η κ. Καρακασίδη έκανε μια σύντομη παρουσίαση του θέματος μέσα από διαφάνειες όπου αναφέρθηκε στους διάφορους τύπους γονέα, (φιλικό, απορριπτικό, διαλεκτικό, αυταρχικό) στα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο ιδανικός γονέας και στην αδιαπραγμάτευτη αγάπη και  αποδοχή που πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας. 

Στη συνέχεια ξεκίνησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς όπου εκφράστηκαν και συζητήθηκαν πολλές απορίες και προβληματισμοί, εξηγήθηκαν-αναλύθηκαν συμπεριφορές και δόθηκαν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση προβλημάτων.


Ευχαριστούμε το Σύλλογο Διδασκόντων και την κ. Καρακασίδη για το εποικοδομητικό απόγευμα και μακάρι να υπάρξει συνέχεια γιατί το θέμα «Γονείς - παιδιά» έχει πάμπολλες πτυχές και ενδιαφέρει όλους τους γονείς που νοιάζονται για ένα πιο ελπιδοφόρο και υγιές μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου