school

school

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι & Εργαστήρια Αϊ-Βασίλη - Η εκδήλωση



Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το φετινό μας χριστουγεννιάτικο παζάρι με τα εργαστήρια του Αϊ-Βασίλη το Σάββατο στις 6 Δεκεμβρίου, με τη βοήθεια και του... άγιου της θάλασσας που παραμέρισε τα βροχερά σύννεφα και μας χάρισε μια ηλιόλουστη και όμορφη μέρα.

Δε θα γράψουμε πολλά λόγια για την εκδήλωση (άλλωστε έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση τα όσα θα λάμβαναν χώρα στο σχολείο μας την συγκεκριμένη μέρα) αλλά θα αφήσουμε το φωτογραφικό υλικό να μιλήσει από μόνο του προσθέτοντας απλώς κάποιες επεξηγηματικές λεζάντες στις φωτογραφίες.
  
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε γονείς, παιδιά και δασκάλους που "αγκάλιασαν" την εκδήλωση, ενισχύοντάς την με την παρουσία και τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα όσους βοήθησαν αφιερώνοντας χρόνο και κόπο προκειμένου να βοηθήσουν στην υλοποίηση της, πριν, μετά και κατά τη διάρκειά της!


Πιστεύουμε πως καταφέραμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας μια μέρα χαράς και ξεγνοιασιάς, δημιουργικότητας και φαντασίας με "μουσικές" νότες περιβαλλοντικής ευαισθησίας και επαναχρησιμοποίησης καθημερινών κοινών ή "αχρηστων" υλικών που τελικά χαρήκαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι.. 
 
Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέρουσες και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις και δράσεις που σχεδιάζει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και να μπορέσουμε μαζί να υλοποιήσουμε ακόμα πιο πολλά και ενδιαφέροντα, που θα δίνουν χαρά, γνώση, ιδέες, δεξιότητες και αφορμές για σκέψη στα παιδιά μας ενώ ταυτόχρονα θα υποστηρίζουν το έργο των δασκάλων και τις ανάγκες του σχολείου.
Γιατί (δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε) πως όποιο έργο γίνεται, γίνεται με μοναδικό στόχο το όφελος των παιδιών μας!

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την συμμετοχή και την υποστήριξή σας και αφήνουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν.




Στιγμιότυπα από το μουσικό εργαστήρι μας όπου με απλά καθημέρινά ή και "άχρηστα" υλικά κατασκευάσαμε μουσικά όργανα και εξερευνήσαμε τους ήχους δημιουργώντας μια "ορχήστρα ανακύκλωσης" πνευστών και κρουστών.
 





Στιγμιότυπα από το εργαστήρι μαριονέτας με μαμάδες και παιδιά εν δράσει. 
Δε χρειάστηκε παρά ένα φύλλο παλιάς εφημερίδας, ένα κομμάτι πανί, λίγο σπάγκο, κλωστή και βελόνα και δυο ξυλάκια-καλαμάκια για να δώσουμε "ζωή" στα άψυχα υλικά μας και να χαρίσουμε ώρες  παιχνιδιού και διασκέδασης στα παιδιά μας.





Το χριστουγεννιάτικο χαλί πριν και... μετά


Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και στολίδια

Καλλιτεχνικό μακιγιάζ προσώπου για τα παιδιά

Το χριστουγεννιάτικο χαλί με τα πρωτότυπα υλικά στολισμού του, οι όμορφες χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και το καλλιτεχνικό face painting που πραγματοποίησε η ομάδα "Η Κυψέλη μας" με τους εθελοντές της, ενθουσίασαν τα παιδιά που δεν "ξεκόλλαγαν" και εντυπωσίασαν τους μεγάλους.


Ο μπουφές μας! 
Ευχαριστίες στο ζαχαροπλαστείο "Πανόραμα - Αφοί Ζάρρα" και το "Food Hall Βενέτη" στην Άνω Κυψέλη για την ευγενική χορηγία των κουραμπιέδων και μελομακάρονων.

Ο Αϊ-Βασίλης, καθότι πολυάσχολος αυτές τις μέρες, δεν κατέστη δυνατόν να παραμείνει παρών καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσής μας, αλλά φυσικά δε θα άφηνε παραπονεμένα τα παιδιά αφού τους υποσχέθηκε πως θα ερχόταν! Φρόντισε λοιπόν να περάσει από το παζάρι μας και τα εργαστήριά μας,  να ελέγξει πως τα παιδιά είναι χαρούμενα και περνούν καλά, να αφουγκραστεί τις επιθυμίες μας και να φωτογραφηθεί με όσα παιδιά ήθελαν.
Ευχόμαστε από καρδιάς να αφουγκράστηκε σωστά τις επιθυμίες όλων μας και να τις εκπληρώσει!
Και του χρόνου!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου