school

school

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Τα νέα του Γενάρη



Καλό μήνα και καλή χρονιά!
Μπήκαμε στον Φλεβάρη χωρίς να έχουμε κάνει ούτε μια ανάρτηση για όσα έγιναν τον Γενάρη στο σχολείο μας.
Έστω και με μια μικρή καθυστέρηση λοιπόν, παρουσιάζουμε επιγραμματικά τα όσα μας κράτησαν μακριά από το ιστολόγιο αλλά πάντοτε κοντά στο σχολείο και στα παιδιά μας:

Μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, επιστρέψαμε στο σχολείο στις 8 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου παραδώσαμε εννέα  μεγάλες βασιλόπιτες (μία για κάθε τάξη και μία για τον σύλλογο διδασκόντων) με τα αντίστοιχα δώρα (επιτραπέζια παιχνίδια για τα παιδιά και ένα μυθιστόρημα του Γ. Ξανθούλη για τους δασκάλους) για τους  τυχερούς των φλουριών. Νομίζουμε πως η κοπή τους θα μείνει αξέχαστη σε όλους, είτε κέρδισαν το φλουρί είτε όχι, πάντως, μια και συνοδεύτηκε με σεισμό 3,3 ρίχτερ με επίκεντρο το... Γαλάτσι και ανάγκασε όλους να εγκαταλείψουν τις αίθουσες και να βγουν στον προαύλιο χώρο! 


Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου μοιράσαμε στα παιδιά τα πακέτα με τις φωτογραφίες τους που είχε τραβήξει επαγγελματίας φωτογράφος τον Νοέμβριο στο σχολείο μας Οι φωτογραφίες είχαν  φόντο ένα φθινοπωρινό δάσος με ένα δεντρόσπιτο. Το πακέτο περιελάμβανε πλαστικοποιημένη ολόσωμη φωτογραφία του παιδιού  σε μέγεθος Α3, 4 μικρές φωτογραφίες διαβατηρίου, μία φωτογραφία μπούστο 13Χ18, 2 φωτογραφίες  ολόσωμες 13Χ18 (η μία τεχνοτροπία), ομαδική φωτογραφία τάξης 13Χ18 και κάδρο με ξύλινη κορνίζα για φωτογραφία 13Χ18. 

Το Σάββατο  31 Ιανουαρίου μετά από επικοινωνία για τη διαμόρφωση προγράμματος με όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς, ξεκινήσαμε και τις τρεις Σαββατιάτικες δραστηριότητες που είχαμε προτείνει για το σχολείο μας, «Σκάκι», «Παραδοσιακούς χορούς» και «Θεατρικό παιχνίδι» οι οποίες πέρασαν από έγκριση του δ/ντή του σχολείου μας, της Σχολικής Επιτροπής και τέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε από γονείς και παιδιά που παρακολούθησαν το πρώτο μάθημα είναι  πως οι τρεις δραστηριότητες αρέσουν πολύ στα παιδιά και οι τρεις δασκάλες (Ελένη Φειδάκη στο σκάκι, Γεωργία Βλαχάκη στους παραδοσιακούς χορούς και Μαρία Καρακίτσου στο θεατρικό παιχνίδι) ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους!












Παράλληλα με όλα τα παραπάνω προετοιμαζόμαστε  και εργαζόμαστε πυρετωδώς για την αποκριάτικη γιορτή στο σχολείο μας  το πρωί της 20ης Φεβρουαρίου και για τη συγκέντρωση πλούσιων δώρων  που θα έχουμε στη λαχειοφόρο αγορά μας η κλήρωση των οποίων θα γίνει την ίδια μέρα. Η αποκριάτικη γιορτή που θα γίνει στο σχολείο μας φιλοδοξούμε να μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους για τα αποκριάτικα δρώμενα που  προγραμματίζουμε, αλλά και για τα πολλά και πλούσια δώρα της λαχειοφόρου αγοράς μας.  Συγκεκριμένα ο σύλλογος  προσφέρει ως δώρα: α) 1 ποδήλατο 21 ταχυτήτων β) 2 tablets γ) 2 skateboards δ) 2 μπάλλες μπάσκετ και 2 μπάλλες ποδοσφαίρου ενώ έχει συγκεντρώσει ένα πλήθος δώρων από χορηγίες επιχειρήσεων που υποστηρίζουν την προσπάθειά μας και το σχολείο μας (ρούχα, παπούτσια, φαγητό έξω, προσκλήσεις θεάτρου, έργα τέχνης, καλλυντικά,  παιχνίδια, είδη σπιτιού, υπηρεσίες κομμωτηρίου, υποτροφίες ξένων γλωσσών και πολεμικων τεχνών, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, ιατρικές υπηρεσίες κ.ά.).






 
Η πώληση των  λαχνών έχει ήδη ξεκινήσει και παρακαλούμε όλους τους γονείς να αγοράσουν λαχνούς οι ίδιοι αλλά και να προωθήσουν την πώλησή λαχνών και στην εξωσχολική κοινότητα. (συγγενείς, φίλους, γείτονες, συναδέλφους κ.λπ) έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή και υποστήριξη  για το σχολείο μας.




Ταυτόχρονα με όλα τα ανωτέρω, ζητάμε προσφορές από διάφορα μαγαζιά ηλεκτρονικών ειδών και σχολικών πινάκων προκειμένου να αντικαταστήσουμε τους πίνακες κιμωλίας με πίνακες μαρκαδόρου και να αγοράσουμε μια φορητή μικροφωνική για τις γιορτές του σχολείου μας, και όχι μόνο γι' αυτές, ενώ ταυτόχρονα στρεφόμαστε σε ιδιωτικές εταιρίες και επιχειρήσεις για χορηγίες και υποστήριξη του σχολείου μας σε υλικοτεχνική υποδομή.
Πιστεύουμε πως ως το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε κάνει τις απαραίτητες επαφές, θα έχουμε συγκεντρώσει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε και το αντίστοιχο χρηματικό ποσόν φυσικά, ώστε  να μπορέσουμε να σας ανακοινώσουμε την υλοποίηση όσων προγραμματίσαμε και ακόμη περισσότερων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου