school

school

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η αποκριάτικη γιορτή στο σχολείο μας

Απόκριες!
Στο σχολείο μας την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου μετά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων (ΣΓΚ) έστησε ένα αποκριάτικο γλέντι για όλα τα παιδιά του σχολείου!

Όταν τα παιδιά μασκαρεμένα και κεφάτα βγήκαν απ' τις τάξεις τους βρήκαν έτοιμο έναν μπουφέ εδεσμάτων απ' όπου όλα τα παιδιά, ανά τάξη, σερβιρίστηκαν τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, σαντουιτσάκια μηλοπιτάκια, πατατάκια και χυμούς.
Ενόσω γινόταν το σερβίρισμα, ένα "μπλε φάντασμα" διασκέδαζε τα παιδιά τριγυρνώντας στο προαύλιο, μοιράζοντας σερπαντίνες και δίνοντας "μπαλονιές", όσο και το ίδιο και τα παιδιά χόρευαν τις "ξεσηκωτικές" μουσικές που έπαιζε μπαμπάς σε χρέη DJ εγκαινιάζοντας την ολοκαίνουρια φορητή μικροφωνική που αγόρασε ο ΣΓΚ για το σχολείο ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου διδασκόντων.


Στη συνέχεια έχοντας δανειστεί αποκριάτικο υλικό για τη γιορτή μας από την ομάδα "Η Κυψέλη μας" (πού όπως πάντα με προθυμία στήριξε τη γιορτή στο σχολείο μας) -και την ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό- καταφέραμε να αναβιώσουμε διάφορα αποκριάτικα έθιμα!





Στην αρχή βγήκε χορεύοντας το γαϊδουράκι για να διαλαλήσει τις ΑΠΟΚΡΙΕΣ και το οποίο ακολουθούσαν σαν τρενάκι τα παιδιά χορεύοντας μαζί του.

Στη συνέχεια βγήκε η (με δύο καμπούρες) καμήλα μας με τον καμηλιέρη να την οδηγεί χτυπώντας τενεκεδάκια και κάνοντας όσο πιο πολλή φασαρία μπορούσε. Τα παιδιά εντυπωσιασμένα την περιεργαζόντουσαν και προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τον τρόπο που κινιόταν και τα υλικά που ήταν φτιαγμένη. Στη συνέχεια ζήτησαν από τον καμηλιέρη να οδηγούν εκείνα την καμήλα κρατώντας τα γκέμια της και χτυπώντας τα ντενεκεδάκια, πράγμα που έγινε, και έκανε τα παιδιά ακόμα πιο χαρούμενα.

Το τελευταίο έθιμο που αναβίωσε ήταν το κλασσικό και πολύ γνωστό σε όλους γαϊτανάκι, όπου τα παιδιά έπιασαν τις 12 κορδέλες του και χόρεψαν γύρω του παραδοσιακούς αλλά και μοντέρνους χορούς μέχρι που όλες οι κορδέλες τυλίχθηκαν σφιχτά γύρω στο κοντάρι.






Αυτά τα έθιμα και ακόμα περισσότερα είχαν αποτυπωθεί και σε ένα μεγάλο πανώ που είχε αναρτηθεί την Τσικνοπέμπτη και στη συνέχεια κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς χρησιμοποίησαν και μέσα στις τάξεις τους δείχνοντας στα παιδιά τις εικόνες από αποκριάτικα έθιμα σε όλη την Ελλάδα και διαβάζοντας γι' αυτά.






Τέλος, έγινε η κλήρωση περισσότερων από 200 δώρων που είχαμε συγκεντρώσει για την μεγάλη λαχειοφόρο αγορά μας προσφορά από τοπικές (και όχι μόνον) επιχειρήσεις (η λίστα δώρων και οι νικητές θα ανακοινωθούν σε επόμενη ανάρτηση). Μεταξύ των δώρων αυτών και ένα ποδήλατο 21 ταχυτήτων, δύο τάμπλετ, δύο σκέιτμπορντ  και τέσσερις μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ που ήταν προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προς τα παιδιά.






Παράλληλα με την κλήρωση υπήρχε εργαστήρι κατασκευής "σαΐτας",  οι οποίες μοιράζονταν στα παιδιά για να απασχολούνται κάνοντας διαγωνισμό πτήσεων και όταν η κλήρωση έφτασε στο τέλος της, μοιράστηκαν σοκοφρετάκια προσφορά της εταιρίας "ΙΟΝ" για τη γιορτή μας σε όλα τα παιδιά, ώστε να κλείσει "γλυκά" το αποκριάτικο πάρτυ μας!.




Πιστεύουμε πως όλοι, και ειδικά τα παιδιά, το χαρήκαμε και περάσαμε καλά!

 Δείτε βίντεο από την αναβίωση του έθιμου της καμήλας:


Δείτε βίντεο από το γαϊτανάκι μας:


Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της όμορφης γιορτής μας, τους χορηγούς, τους γονείς και τους δασκάλους, την ομάδα "η Κυψέλη μας" και όλους όσους στήριξαν τη γιορτή, τη λαχειοφόρο αγορά μας και το σχολείο μας!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου