school

school

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Το σχολείο που θέλουμε

Η είσοδος του σχολείου μας πριν λίγες μέρες μετατράπηκε σε  "γκαλερί τέχνης" που εκτέθηκαν (και ακόμα εκτίθενται) έργα ζωγραφικής των παιδιών μας. Το θέμα; "Το σχολείο που θέλουμε".

Μερικές ζωγραφιές αποτυπώνουν τα αυτονόητα για ένα σχολείο, που, εκτός από αίθουσες διδασκαλίας, οι μαθητές θα το ήθελαν με... γυμναστήριο, γήπεδα άθλησης, κήπο με δένδρα, παιδική χαρά, εργαστήρια πειραμάτων, αίθουσα υπολογιστών, αίθουσα χορού και πατινάζ, πισίνα, θέατρο,   κ.ά.
Άλλες ζωγραφιές πάλι ξεφεύγουν από τη σφαίρα του πραγματικού και του εφικτού και το σχολείο των ονείρων των παιδιών εντάσσεται στους φανταστικούς κόσμους των ενδιαφερόντων και των επιθυμιών τους (μπισκοτοσχολεία, σχολεία ενυδρεία, σχολεία σιδηροδρομικά, σχολεία κάστρα κ.λπ.)

Σε κάθε περίπτωση, οι ζωγραφιές των παιδιών μάς εντυπωσίασαν με τα χαρούμενα και ζωηρά τους χρώματα και τις όμορφες ιδέες τους.
Κοιτάξαμε τις ζωγραφιές μία-μία και με μεγάλη προσοχή ώστε να καταγράψουμε τις επιθυμίες των παιδιών που αποτυπώνονται σε αυτές και δε σας κρύβουμε πως τα παιδιά μάς έδωσαν ιδέες.

Υποσχόμαστε στο μέλλον να προσπαθήσουμε -στο μέτρο των δυνατοτήτων μας πάντα- να πραγματοποιήσουμε όσες περισσότερες από τις επιθυμίες τους μπορούμε προσφέροντάς τους ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών και των επιθυμιών τους και σε άγαστη συνεργασία με τους άξιους εκπαιδευτικούς μας, την παιδεία που τους αξίζει.

 Δε λέμε περισσότερα και αφήνουμε τα παιδιά να μιλήσουν μέσα από κάποιες ζωγραφιές τους:
(ζητούμε συγγνώμη που δυστυχώς δεν μπορούμε να τις αναρτήσουμε όλες)

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου