school

school

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Εντυπώσεις από την ετήσια γενική συνέλευση γονέων!


Στις 11/10/2017 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε  γονείς που έρχονται για πρώτη φορά στο σχολείο μας και να μιλήσουμε για το έργο του Συλλόγου και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στα παιδιά και τους γονείς τους.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, εγινε μια μικρή περιγραφή των δράσεων του προηγούμενου έτους και της γενικής προσφοράς του Συλλόγου στο σχολείο και συζητήθηκε το πλάνο των επόμενων δράσεων, όπως η αναμνηστική φωτογράφιση των παιδιών, το χριστουγεννιάτικο παζάρι, η επίσκεψη στο θέατρο, οι εξορμήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους  και οι εκδρομές, καθώς  και η λαχειοφόρος αγορά.

Οι γονείς που συμμετείχαν, ενημερώθηκαν επίσης σχετικά με τη δυνατότητα για δωρεάν  συμμετοχή  των παιδιών σε μάθημα Θεάτρου και  Υποκριτικής με την καθοδήγηση του ηθοποιού κου  Τσουνίδη, για το οποίο θα σταλεί  ειδική φόρμα προς συμπλήρωση.

Συζητήθηκε ακόμη το θέμα του ολοήμερου σχολείου, που απασχολεί την πλειοψηφία των γονέων του σχολείου και υπήρξε ενημέρωση για την επίσκεψη μελών του Συλλόγου στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας καθώς και για τα όσα μας μεταφέρθηκαν από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας. Σύμφωνα με αυτά, την ερχόμενη εβδομάδα θα εφαρμοστεί πλήρως η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

Στη συνέχεια, το βήμα δόθηκε στην προηγούμενη πρόεδρο του Συλλόγου, κα Καρλαύτη Μαργαρίτα, η οποία περιέγραψε την δράση της Βιβλιοθήκης στα πλαίσια  πρότασης που είχε κατατεθεί προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων και  προχωρά προς υλοποίηση μέσω της εγκατάστασης και της λειτουργίας δανειστικής Βιβλιοθηκης μέσα στο χώρο του -Ανοιχτού πλέον -σχολείου!
Οι γονείς στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες  που παρέχονται σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες τόσο από το ίδιο το σχολείο, όσο και από το Σύλλογο.

Ζητήθηκε επίσης η προσφορά εθελοντριων μαμάδων για το σερβίρισμα του μεσημεριανού φαγητού που προσφέρεται στα παιδιά μέσω ειδικού προγράμματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Αφού συγκεντρώθηκαν τα επικαιροποιημένα στοιχεία των γονέων που συμπλήρωσαν τις ειδικές φόρμες, και οι νέοι κυρίως γονείς ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποστηρίξουν το έργο του Συλλόγου, η συνέλευση μας έφτασε στο τέλος της. Ευχαριστούμε τους γονείς που διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους για να παραβρεθούν στην ετήσια συνάντηση μας. Θα θέλαμε ωστόσο η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη, ώστε το έργο μας να εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ιδέες και δράσεις.

Με την ευκαιρία αυτή,  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που όλα αυτά τα χρόνια προάγουν το έργο του Συλλόγου και στηρίζουν την προσπάθεια μας με όποιον τρόπο μπορούν, και βέβαια την  Εξελεγκτική μας Επιτροπή, η οποία μας προσφέρει σημαντική βοήθεια και υποστήριξη.


Τέλος, ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον μπαμπά Αντώνη Παπαδόπουλο, για τον προσωπικό χρονο που αφιέρωσε στην εγκατάσταση των προβολέων οθόνης στις αίθουσες του σχολείου μας  και βέβαια την προηγούμενη πρόεδρο του Συλλόγου κα Καρλαύτη Μαργαρίτα, για τη συνολική προσφορά της στο Σύλλογο και στο σχολείο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου