school

school

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό μας χριστουγεννιάτικο παζάρι το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο σχολείο μας.

Μια πλούσια χριστουγεννιάτικη αγορά περίμενε μεγάλους και μικρούς με πολλά καλόγουστα χριστουγεννιάτικα είδη, εκ των οποίων τα περισσότερα χειροποίητα από τις χρυσοχέρες μαμάδες του σχολείου μας.
Χωρίς αυτές δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί το παζάρι μας!
Τα χειροποίητα ημερολόγια και γούρια, όπως και τα διακοσμημένα κουτιά και οι πέτρες με την τεχνική του ντεκουπάζ, τα γυάλινα χριστουγεννιάτικα διακοσμημένα βάζα, και οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές με πένες και μακαρόνια έκλεψαν τις εντυπώσεις και συζητήθηκαν πολύ.

Όμως υπήρχαν και πολλά ακόμα αγοραστά, από το σύλλογο γονέων, χριστουγεννιάτικα είδη, αξεσουάρ, κοσμήματα, παιχνίδια, αλεξανδρινά φυτά, όπως και διακοσμητικά είδη, βιβλία και παιχνίδια δωρισμένα από γονείς και φίλους του σχολείου μας.
Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο σε ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης των ειδών που είχαμε στο παζάρι μας:

https://www.youtube.com/watch?v=yL758f8fImQ&feature=youtu.be



Επίσης κατά τη διάρκεια του παζαριού έγινε μια μικρή λαχειοφόρος αγορά με έπαθλο μια πολυκαφετιέρα (δώρο μητέρας του σχολείου μας) την οποία μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 2 το μεσημέρι, παρουσία όσων βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου, κέρδισε η κ. Μαριλένα Κοντοπανάγου (θεία μαθητών μας).




Όμως ο Άγιος Βασίλης μάς είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα. Δε θα γινόταν χριστουγεννιάτικο παζάρι στο σχολείο μας χωρίς τον ίδιο, τους βοηθούς του τα ξωτικά και χωρίς διασκέδαση των παιδιών!

Άσε που χρειαζόταν οπωσδήποτε τη βοήθεια των παιδιών προκειμένου οι βοηθοί του, τα ξωτικά, να βρουν τα επτά απαραίτητα συστατικά και να μπορέσουν να παρασκευάσουν "το ελιξίριο των Χριστουγέννων" που φέρνει αγάπη στον κόσμο και όποιος το πίνει γίνεται καλύτερος άνθρωπος.


Τι να κάνουμε λοιπόν κι εμείς για να ανταποκριθούμε;
Ζητήσαμε ενισχύσεις!

Με την βοήθεια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων λοιπόν, τα παιδιά του σχολείου μας, φόρεσαν αυτιά ξωτικών, χωρίστηκαν σε ομάδες και ξεκίνησαν το δύσκολο έργο τους.



Αφού πέρασαν τις δύσκολες δοκιμασίες της "γέφυρας", της "τραμπάλας", της "μνήμης", του "συγχρονισμένου σκι", του "badminton", του "καταπέλτη" και της "διελκυστίνδας", κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα επτά συστατικά του ελιξιρίου, να παρασκευάσουν το μαγικό φίλτρο και να βοηθήσουν τον Άι-Βασίλη στο έργο του.





Όμως ταυτόχρονα, πίνοντάς το μαγικό ελιξίριο έφεραν την αγάπη και το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σχολείο μας.



Μετά από όλες αυτές τις δύσκολες δοκιμασίες που πέρασαν τα παιδιά και την επιτυχή έκβαση της αποστολής τους, έπρεπε με κάποιον τρόπο να  επιβραβευτούν!







Έτσι λοιπόν μετά την απόλαυση του δροσιστικού και μαγικού "χριστουγεννιάτικου ελιξιρίου" ανέλαβε δράση η ομάδα κατοίκων "Η Κυψέλη μας" που έφτιαξε μαζί με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες κατασκευές και  τους έκανε face painting!









Έτσι πολλά μάγουλα μετατράπηκαν σε χριστουγεννιάτικους πίνακες ζωγραφικής και πολλά πρόσωπα σε κεφάλια αιλουροειδών και παιδικών ηρώων. Γέμισε το προαύλιο με χαρούμενες ζωγραφισμένες φατσούλες γεμάτες παιχνιδιάρικη διάθεση και αγάπη!


Ο Άγιος Βασίλης που κουβέντιασε με τα παιδιά και επέβλεπε όλα όσα γίνονταν, άφησε το σχολείο μας χαρούμενος και ικανοποιημένος με όσα είδε να συμβαίνουν και με την χύτρα του γεμάτη με "το ελιξίριο των Χριστουγέννων" που με προσπάθεια και κόπο παρασκευάσαμε, ξεκίνησε για άλλα σχολεία και άλλους τόπους για να προσφέρει την αγάπη!






Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτό το ελιξίριο της αγάπης να φτάσει μαζί με τα δώρα του Άι-Βασίλη σε κάθε γωνιά της γης και όλοι, μα όλοι, να το γευτούμε αφήνοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων να εισχωρήσει στις καρδιές μας κάνοντας μας καλύτερους ανθρώπους.


Όσον αφορά τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, αμέσως αφού δοκιμάσαμε το μαγικό φίλτρο που παρασκεύασαν τα παιδιά, αποφασίσαμε να δωρίσουμε  στα "Παιδικά χωριά SOS" τα παιχνίδια που εσείς μας δωρίσατε για το χριστουγεννιάτικο παζάρι μας και δεν πουλήθηκαν, έχοντας την πεποίθηση πως το πνεύμα των Χριστουγέννων διαπνέει το σχολείο μας όλο τον χρόνο και η απόφασή μας σας βρίσκει σύμφωνους!


Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς του μπουφέ μας, το "Food Hall Βενέτη" Άνω Κυψέλης και την αρτοποιία "Κώστας και Σοφία", καθώς και τα Ζαχαροπλαστεία "Αφοί Ζαρρα-Πανόραμα" Άνω Κυψέλης και "Η χαρά" στην Πλ. Κυψέλης.

Επίσης θερμές ευχαριστίες στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ιδιαίτερα στο γειτονικό μας 9ο σύστημα ναυτοπροσκόπων στη οδό Νικάνωρος 2 & Βελβενδού) και στην ομάδα κατοίκων "Η Κυψέλη μας", καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του παζαριού, είτε κατασκευάζοντας, είτε δωρίζοντας, είτε αγοράζοντας είδη του παζαριού μας, είτε συμμετέχοντας στα εργαστήρια, τις δράσεις και τα παιχνίδια μας, είτε αγοράζοντας λαχνούς, είτε "διαφημίζοντας" το παζάρι μας, είτε βοηθώντας με οποιονδήποτε τρόπο  στην ομαλή διεξαγωγή του παζαριού και την επιτυχή του έκβαση.

Χάρη σε όλους εσάς, την ομαδική δουλειά και την υποστήριξή σας στις δράσεις του συλλόγου μας καταφέρνουμε, στη δύσκολη για όλους μας αυτή εποχή, να είμαστε  δημιουργικοί και αισιόδοξοι φτιάχνοντας μαζί σας και με τους άξιους εκπαιδευτικούς μας ένα σχολείο που τα παιδιά μας χαίρονται να πηγαίνουν! Ευχαριστούμε όλους σας!



Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα όπου μικροί και μεγάλοι θα δούμε την θεατρική παράσταση "Ο φιλάργυρος" του Μολιέρου στο θέατρο "Ελεύθερη Έκφραση" (Λέσβου 8, Κυψέλη) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η γιορτή μας με διάφορες εκπλήξεις για τα παιδιά!

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν λίαν προσεχώς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου