school

school

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας και ο Άι-Βασίλης στο σχολείο μας

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας στο θέατρο "Ελεύθερη Έκφραση" με την παρακολούθηση της κωμωδίας "Ο φιλάργυρος" του Μολιέρου.


Μέχρι να ξεκινήσει η παράσταση και να πάρουν τα παιδιά τις θέσεις τους στο θέατρο, οι γονείς σερβιρίστηκαν καφέ ή τσάι με κάποιο βούτημα και πέρασαν την ώρα τους κουβεντιάζοντας στο όμορφο χριστουγεννιάτικα στολισμένο φουαγιέ του θεάτρου. Τέλος, όταν όλοι είχαν καθίσει στις θέσεις τους η παράσταση ξεκίνησε με ένα θέατρο γεμάτο!


Παρότι η παράσταση δεν ήταν μια κλασσική "παιδική" παράσταση, τα στοιχεία της κωμωδίας και των ανατροπών κράτησαν το ενδιαφέρον των περισσότερων μικρών και μεγάλων που διασκέδαζαν βλέποντας τα καμώματα του τσιγκούνη Αρπαγκόν που δεν τον ενδιέφερε τίποτα άλλο εκτός από το να διαφυλάξει τα πλούτη του και πως θα κερδίσει ακόμα περισσότερα χρήματα.
Τα παιδιά του και οι αγαπημένοι τους κέρδισαν τη συμπάθειά μας έχοντας να αντιμετωπίσουν την τσιγκουνιά και την πλεονεξία του Αρπαγκόν στην επιλογή του συντρόφου τους. 
Όσο για τον παμπόνηρο υπηρέτη και την καπάτσα προξενήτρα που είχε επιχειρήματα για κάθε περίσταση, τι να πούμε; έκλεψαν την παράσταση με τις ατάκες τους!




Όταν το έργο τελείωσε ένας πλούσιος μπουφές περίμενε  παιδιά και γονείς με χυμούς αναψυκτικά και γλυκίσματα. Τα γλυκά ήταν προσφορά των ιδιοκτητών της αρτοποιίας Καρύστου (που είναι και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας) στους οποίους είχαμε αναθέσει το catering της εκδήλωσης αφού γνωρίζαμε την ποιότητα των προϊόντων τους και από παλαιότερη συνεργασία μας.
Παράλληλα με το σερβίρισμα μικρών και μεγάλων, το φουαγιέ του θεάτρου γέμιζε με παιδικά προσωπάκια ζωγραφισμένα χριστουγεννιάτικα από τις βοηθούς του Άι-Βασίλη που είχαν αναλάβει το face painting και τη διασκέδαση των παιδιών.



Όταν πια είχε τελειώσει και το φαγητό και το face painting εμφανίστηκε και ο  ίδιος ο Άγιος Βασίλης φορτωμένος με δώρα και αγάπη! Αφού ζήτησε να ακούσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά, τους μοίρασε δώρα, φωτογραφήθηκε μαζί τους και άκουσε τις ευχές και τις επιθυμίες τους!

Έτσι μέσα σε κλίμα γιορτινό και χαρούμενο, τα παιδιά μας διασκέδασαν, έπαιξαν, πήραν δώρα και όλοι μας περάσαμε μια όμορφη βραδιά προσμένοντας τα Χριστούγεννα!

---------------------------------------------------------






Όμως... ήταν αδύνατον ο Άι Βασίλης να ξεχάσει τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μας που για κάποιο λόγο δεν είχαν έρθει στο θέατρο και να μην τους δώσει δώρο! Έτσι στις 23 Δεκεμβρίου που είναι και η τελευταία μέρα σχολείου πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων επισκέφθηκε το σχολείο μας τάξη-τάξη και μοίρασε ευχές και δώρα σε όλα τα παιδιά!



Χάρηκε πολύ που είδε πως τα παιδιά ήταν χαρούμενα και με κέφι του τραγούδησαν κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Τον εντυπωσίασε επίσης που είδε παιδιά με κιθάρες στο σχολείο και τα καμάρωσε όσο του έπαιζαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια!
Σε μερικές τάξεις βρήκε εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές που είχαν φτιάξει ή έφτιαχναν εκείνη την ώρα τα παιδιά και το σπουδαιότερο απ' όλα χάρηκε που παρά τις δυσκολίες της εποχής, αρκετά παιδιά είχαν φέρει έστω ένα κέρμα για να δοθεί στον οργανισμό "Το χαμόγελο του παιδιού" ώστε κάποια λιγότερο ευνοημένα παιδιά να μπορέσουν να βρουν στοργή και φροντίδα.


Τέλος, ο Άγιος Βασίλης ζήτησε από όλα τα παιδιά να του φωνάξουν δυνατά μια λέξη που ταυτόχρονα να είναι η ευχή τους για το 2016! Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και έτσι ακούστηκαν ταυτόχρονα στο σχολείο μας οι εξής λέξεις από τα στόματα των παιδιών:

ΥΓΕΙΑ , ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΛΕΦΤΑ, ΠΡΟΟΔΟΣ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΕΛΠΙΔΑ, ΤΥΧΗ  & (ίσως και μερικές ακόμα που διέφυγαν του Άι Βασίλη λόγω ηλικίας).

Ευχόμαστε να γίνουν όλες οι ευχές πραγματικότητα 
και το 2016 να είναι ένα έτος δημιουργικό και χαρούμενο 
για το σχολείο μας, τους μαθητές, τους γονείς τους, 
τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό
και όλον τον κόσμο!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 
&
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου