school

school

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Το σχολείο μας υπολειτουργεί... Εμείς τι κάνουμε;

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών λάβαμε το παρακάτω κάλεσμα:



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα 19/10/2015

«Τα σχολεία μας υπολειτουργούν. Εμείς τι θα κάνουμε;»
    Αγαπητοί γονείς,
Νοιώθουμε ότι το φετινό άνοιγμα των σχολείων έγινε κάτω από τις χειρότερες προϋποθέσεις για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς.
    Λόγω της πολιτικής, που εφαρμόζεται και στην Παιδεία, τα κενά των εκπαιδευτικών είναι τεράστια.
§  Σε όλα τα δημοτικά σχολεία του 6ου διαμερίσματος Αθήνας, παρατηρούνται να λείπουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί
§  Δεν υπάρχουν δάσκαλοι ειδικότητας και φαντάζει πολυτέλεια η απαίτησή μας για λειτουργία του ολοήμερου!. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πολλά παιδιά να σχολούν ακόμη και στις 12.30’ και στην ουσία να μη γίνεται μάθημα αλλά … απασχόληση!
§  Δεν λειτουργούν τμήματα ένταξης στα περισσότερα σχολεία, δεν υπάρχουν δάσκαλοι ειδικής αγωγής και βέβαια όπου απαιτείται παράλληλη στήριξη, πληρώνεται από την τσέπη των γονιών.

    Είναι φυσιολογικό λοιπόν να νοιώθουμε ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες, μας στερείται το δικαίωμα μόρφωσης των παιδιών μας και αγανακτούμε όταν ακούμε κυβερνητικούς παράγοντες να λένε ότι τα βασικότερα κενά, όχι όλα, θα καλυφθούν σταδιακά…
    Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την δημόσια και δωρεάν μόρφωση των παιδιών μας σε αυτούς που της βάζουν εμπόδια!
Ήδη εκφράστηκε η διάθεση των γονιών για αγωνιστικές διεκδικήσεις στην ανοικτή σύσκεψη της Ένωσης (18/10/2015)      
    Καλούμε λοιπόν όλους τους γονείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απαίτησης άμεσων μαζικών διορισμών των απαιτούμενων εκπαιδευτικών για τα σχολεία μας, την ΤΕΤΑΡΤΗ  21/10/2015, στις 10:00’ π.μ. στην Διεύθυνση Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, ΔΩΡΟΥ 9 ΟΜΟΝΟΙΑ.
Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο καλλίτερα, προκειμένου να επιτύχουμε τον σκοπό μας.



---------------------

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 45ου Δημοτικού Σχολείου θα συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καλεί όσο το δυνατόν περισσότερους γονείς από το σχολείο μας να παραστούν και να εκφράσουν την αγανάκτηση και την ταλαιπωρία που υφίστανται. 

Επίσης, θα παραδοθεί στην Δ/νση Α'βάθμιας Εκπαίδευσης η παρακάτω επιστολή:
---------------------


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
45ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (οδός Πυθίας 38)
Πυθίας 38 – Κυψέλη – Τ.Κ. 11364 -Email: sgk45dsa@gmail.com
 
Αθήνα 20 Οκτωβρίου 2015
Προς                                                         
Την Δ/ντρια της Δ/νσης  Α΄βάθμιας  εκπαίδευσης  Α΄ Αθήνας
-------------------------------------------------------------                     
     
Κοινοποίηση ΠΡΟΣ

                                 α) Υπουργείο Παιδείας και διά Βίου μάθησης                                        β) κ. Πρόεδρο 6ης Δημοτικής Κοινότητας


ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
            Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 45ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Αθηναίων περιοχής Κυψέλης (6ο Δημοτικό Διαμέρισμα) και όντας βέβαιοι πως δεν είμαστε οι μόνοι, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, διότι δεν έχετε ακόμη μεριμνήσει για να τοποθετηθούν δάσκαλοι στο σχολείο μας, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το ολοήμερο και να έχετε έτσι αναστατώσει και εξουθενώσει στην κυριολεξία τους εργαζόμενους γονείς και ιδίως τις ταλαίπωρες εργαζόμενες μητέρες. Επίσης στερείτε συστηματικά από τα παιδιά μας την υποχρεωτική εκμάθηση των ξένων γλωσσών (αγγλικών, γερμανικών και γαλλικών) και τη συμμετοχή τους σε όλα τα μαθήματα ειδικοτήτων, διότι και πάλι δεν έχουμε εκπαιδευτικούς. Ντροπή και αίσχος. Άλλο τίποτα δεν μπορεί να πει κανείς.
Παρότι μας διαβεβαιώνετε πως θα λυθεί το ζήτημα στα τηλεφωνήματα γονέων που σας γίνονται, έφθασε στα μέσα του ο Οκτώβρης και ακόμη τα παιδιά μας κάνουν μάθημα μισή ημέρα!!
Θέλουμε άμεση απάντηση για το αίσχος που έχετε προκαλέσει, άλλως θα προσφύγουμε δικαστικώς για να διερευνηθεί το θέμα ως προς το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των ιθυνόντων για παράβαση καθήκοντος. Δεν είναι δυνατό να κινδυνεύουμε να χάσουμε τις εργασίες μας και να μην ζητηθεί ευθύνη από κανέναν σας και για τίποτε. Δεν είναι δυνατό να χάνουν τα παιδιά μας τόσο σπουδαία μαθήματα και να εξακολουθούμε να περιμένουμε στωικά πότε θα αποφασίσετε να πιέσετε και να πιεστείτε για να κάνετε το καθήκον σας.  
Ταλαιπωρείτε και ντροπιάζετε τους Έλληνες γονείς. Ταλαιπωρείτε, ντροπιάζετε και στερείτε τα ελληνόπουλα. Αυτό είναι πολύ σοβαρό και δεν θα μείνει ατιμώρητο. Θέτουμε διορία μίας εβδομάδος για να τοποθετηθούν στο σχολείο μας οι εκπαιδευτικοί που χρειάζονται για τις ειδικότητες και τη λειτουργία του ολοήμερου, όπως σας έχει κατ’ επανάληψη ενημερώσει η διευθύντριά μας.
            Δεν είναι δυνατό να ζητιανεύουμε – και να σας παρακαλούμε κιόλας - για το αυτονόητο.-

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ελένη Κατσούλη, Πρόεδρος
Φούλη Πιταρά, Αντιπρόεδρος
Κυριακή Κουφοπούλου, Γενική Γραμματέας
Μπίλλη Νικολαϊδου – Μπέμπελου, Ειδική Γραμματέας
Χρυσάνθη Κοντοπανάγου, Ταμίας
Παναγιώτα Αθανασίου, Μέλος
Μαργαρίτα Καρλαύτη, Μέλος






Η άμεση προτεραιότητά μας είναι:

2  εκπαιδευτικοί   και ειδικότητες

1  αγγλικών


και στη συνέχεια ειδικότητες για να καλυφθούν ώρες σε  γερμανικά,


μουσική,   πληροφορική,   θεατρική αγωγή,  εικαστικά,  γυμναστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου