school

school

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Στο σχολείο μας μαθαίνουμε ΚΑΙ ανθρωπιά!



Το σχολείο μας έχοντας κοινωνικά ευαισθητοποιημένους γονείς και μαθητές, ανταποκρίθηκε άμεσα και με θέρμη στην προτροπή του συλλόγου διδασκόντων για  αλληλεγγύη και βοήθεια στους πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει την πατρίδα μας τους τελευταίους μήνες. 




Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων επικροτώντας την πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων, συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αυτή θεωρώντας πως στα σχολεία μπορεί τα παιδιά κυρίως να «μαθαίνουν γράμματα», αλλά είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουν και αγάπη, σεβασμό, αλληλεγγύη, κατανόηση, ανθρωπιά, πλουτίζοντας τον αξιακό τους κώδικα και την συναισθηματική τους νοημοσύνη. 

Έτσι, γονείς και παιδιά δείχνοντας τον καλύτερο εαυτό μας ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του σχολείου μας προσφέροντας όσα υλικά αγαθά μπορούσαμε. Μπορεί τα υλικά αγαθά που διαθέτουμε πια, να είναι "φτωχικά" λόγω της περιόδου κρίσης που διανύουμε, αλλά έγινε φανερό πως σε συναισθήματα και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, διαθέτουμε περίσσευμα το οποίο μας επιτρέπει να προσφέρουμε από το υστέρημά μας προκειμένου να ανακουφίσουμε τον  συνάνθρωπό που βλέπουμε πως έχει την ανάγκη μας.

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου το απόγευμα λοιπόν, μια επιτροπή από τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο γονέων του σχολείου μας μετέφερε στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου πολλές σακούλες με τρόφιμα και ρουχισμό που μαζέψαμε στο σχολείο μας για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί, προσπαθώντας να ανακουφίσουμε λίγο τους σκληρά δοκιμαζόμενους, από τον πόλεμο που μαίνεται στην χώρα τους, συνανθρώπους μας.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πολλούς έλληνες εθελοντές αλλά και πρόσφυγες να συνεργάζονται κουβαλώντας σε αποθήκες, διαχωρίζοντας και μοιράζοντας αναλόγως των αναγκών τον ιματισμό και τα τρόφιμα που έφερνε ο κόσμος με συνεχή ροή στο ΠΑΛΑΙ του Γαλατσίου.

Ευχή μας είναι γρήγορα να επέλθει ΕΙΡΗΝΗ για να μπορέσουν οι χιλιάδες ξεριζωμένοι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και να ξανασταθούν στα πόδια τους. Μέχρι τότε, από πλευράς μας θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και να βοηθήσουμε και αυτούς και όποιον συνάνθρωπό μας έχει ανάγκη όσο μπορούμε.

Στην τελευταία φωτογραφία είναι η "γωνιά δημιουργίας" που έχει φτιαχτεί για τα παιδιά στο ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου.











[... γιατί αν γλυτώσει το παιδί
                                       υπάρχει ελπίδα]

(στίχοι από το τραγούδι "Κάποτε θα 'ρθουν" 1979)
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Μίκης Θεωδοράκης
Τραγούδι: Παύλος Σιδηρόπουλος
https://www.youtube.com/watch?v=qlwuTYBWbcE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου