school

school

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Η ημερήσια μας εκδρομή!

Την Κυριακή 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του συλλόγου μας στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στη λιμνοθάλασσα Βουλιαγμένης Λουτρακίου!


Στον υπέροχο μεγάλο αρχαιολογικό χώρο της Κορίνθου η κ. Χρύσα -την οποία ευχαριστούμε πολύ- μας είπε, όπως κάνει κάθε φορά στις εκδρομές μας σε αρχαιολογικούς χώρους, λίγα λόγια για τα μνημεία, τα ευρήματα και την εξέλιξη της περιοχής της Κορίνθου στο πέρασμα των αιώνων, με έμφαση στα πολύ σημαντικά αγάλματα των δύο κούρων που κατέληξαν το 2016 στο μουσείο μετά από τη σύλληψη αρχαιοκαπήλων που είχαν κάνει παράνομη ανασκαφή.

Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο θαυμάζοντας τα διάφορα ευρήματα από τις ανασκαφές και αναγνωρίζοντας διαφορετικούς ρυθμούς στους κίονες και τεχνοτροπίες στη διακόσμηση ή στα αγάλματα, ανάλογα με την εποχή.

Δείτε περισσότερα για το μουσείο της Αρχ. Κορίνθου και τον αρχαιολογικό χώρο εδώ: http://www.corinth-museum.gr/

 και διαβάστε για την ιστορία εύρεσης και ανάταξης των περίφημων δίδυμων κούρων εδώ: http://www.corinth-museum.gr/%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%82/




Μετά την Αρχαία Κόρινθο, κατευθυνθήκαμε προς τη λιμνοθάλασσα της Βουλιαγμένης, όπως ήταν το πρόγραμμα μας, γιατί οι μικροί ανυπομονούσαν για βουτιές και οι μεγάλοι για φαγοπότι, διασκέδαση και ξεκούραση.

Το ειδυλλιακό τοπίο και η θάλασσα, το πικνικ κάτω απ' τα δεντράκια, η ταβερνούλα, η αμμουδιά, η καφετέρια, έδωσαν την ευκαιρία να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα και να βρει ο καθένας τον τρόπο διασκέδασης και το μέρος που του ταίριαζε καλύτερα! 


Τα παιδιά ξεχύθηκαν στην παραλία και έπαιζαν στην αμμουδιά και στη θάλασσα, οι μεγάλοι κατά παρέες τρωγώπιναν κάτω από τα δέντρα ή στην ταβερνούλα, ενώ δεν έλειψαν τα τραγούδια, οι χοροί και το γλέντι, καθώς και οι βόλτες μέχρι το εκκλησάκι του Αγ, Νικολάου και τον δίαυλο, όπου τα νερά του Κορινθιακού εισχωρούν στη λίμνη (από εκεί και το μικρό βίντεο).

Τα παιδικά γέλια, το ελεύθερο παιχνίδι δίπλα στη θάλασσα, η χαρά του να βρεθούμε στη φύση και η παρεούλα μεταξύ μας, έκαναν όλους μας να ξεχάσουμε τις σκοτούρες της καθημερινότητας και να περάσουμε λίγες ώρες ανεμελιάς και διασκέδασης.




Τι πιο όμορφο και απλό από μια κυριακάτικη οικογενειακή και ταυτόχρονα παρεΐστικη εκδρομή για να γνωρίσουμε και να χαρούμε μαζί με τα παιδιά μας τον πολιτισμικό και φυσικό πλούτο της χώρας μας;

Και του χρόνου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου