school

school

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Αποκριάτικη γιορτή 2019!

Την Παρασκευή το πρωί ήταν η αποκριάτικη γιορτή του σχολείου μας!
Ο καιρός ήταν ευνοϊκός και πρωί πρωί με τη λιακάδα μια γκαμήλα επισκέφτηκε το σχολείο μας!

Πέρασε από όλες τις τάξεις, ήταν γλυκιά και ευγενική με όσους ήταν καλοί μαζί της και πείραζε κι εκείνη όσους την πείραζαν, την τράβαγαν ή τη χτυπούσαν! Θύμισε στους μεγάλους και έμαθε στους μικρούς το παλιό αποκριάτικο έθιμο της περιφερόμενης γκαμήλας ή τζαμάλας που ήταν κάποτε η βασίλισσα του λαϊκού καρναβαλιού στις γειτονιές του Ψυρρή και μετά αναχώρησε για την πατρίδα της.


Για τα παιδιά ήταν εντελώς αναπάντεχο την ώρα του μαθήματος να βλέπουν ξαφνικά ένα κεφάλι γκαμήλας να τα κοιτάει απ' το παράθυρο και στη συνέχεια μια ευχάριστη έκπληξη να τη βλέπουν να μπαίνει στις αίθουσες, να τα πλησιάζει και να αλληλεπιδρά μαζί τους, είτε φιλικά, όταν τη χάιδευαν, είτε "τσινώντας", όταν την πείραζαν! Ελπίζουμε να τους άρεσε!


Μετά το πέρασμα της γκαμήλας, τη σκυτάλη πήρε η φοβερή και αγαπημένη ομάδα κατοίκων "Η Κυψέλη μας". Οι απίστευτες "τρελογιαγιάδες" είχαν ετοιμάσει πλούσιο υλικό και με αστείρευτη ενέργεια έβγαζαν έξω κατά τάξεις τα παιδιά και έπαιζαν μουσικοκινητικά παιχνίδια μαζί τους, ανάλογα με την ηλικία τους, γεμίζοντας ζωντάνια και κέφι την αυλή μας, ενθουσιάζοντας τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους με το μπρίο τους!
Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα τα παιχνίδια με τα μπαλόνια και τα χούλα χουπ!
Έπαιξαν ρακέτες με μπαλόνια χρησιμοποιώντας χάρτινα πιάτα, έκαναν δυο-δυο και τρεις-τρεις σκυταλοδρομίες και στοχοβολές κρατώντας τα μπαλόνια ανάμεσά τους χωρίς χέρια, έκαναν αγώνες δρόμου πηδώντας με ένα μπαλόνι ανάμεσα στα πόδια τους κ.ά. 

Επίσης, έκαναν σκυταλοδρομίες δυο-δυο μέσα σε ένα χούλα χουπ και στη συνέχεια κάπως σαν μουσικές καρέκλες έπαιξαν το "πόσοι χωράμε να μπούμε μέσα στα χούλα χουπ που είναι στο πάτωμα;" ξεκινώντας με 7 χουλα χουπ και καταφέρνοντας τελικά να χωρέσουν όλοι σε μόνο 4!
Όλα αυτά τα παιχνίδια διασκέδασαν πολύ τα παιδιά και δυνάμωσαν το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας μεταξύ τους!

Τα παιδιά πέρασαν όμορφα, και ζήτησαν με έμφαση και επιμονή να ξανάρθει η ομάδα κατοίκων "Η Κυψέλη μας" στο σχολείο μας κάποια στιγμή και τα παιχνίδια να επαναληφθούν! Ελπίζουμε κι εμείς να μην κουράσαμε πολύ την ομάδα, να πέρασαν όμορφα όσο κι εμείς και κάποια στιγμή πράγματι να ανανεώσουμε το ραντεβού μας!


Μετά το παιχνίδι σειρά είχε το φαγητό! Πίτσα, πατατάκια, χυμός και ένα κομμάτι τσουρασάν  (τσουρέκι - κρουασάν) προσφορά της εταιρίας Fresh Snack, περίμεναν όλα τα παιδιά για να πάρουν δυνάμεις και να ξεκινήσει το αποκριάτικο πάρτυ με μουσική, χορό και ξεφάντωμα!Όταν όλα τα παιδιά είχαν σερβιριστεί και είχαν τελειώσει το φαγητό, βγήκε έξω και το γαϊτανάκι, που όπως και την γκαμήλα, είχαμε δανειστεί από την ομάδα κατοίκων "Η Κυψέλη μας"!


Έτσι, οι αστυνομικοί, οι αστυνομικίνες, οι Σπάιντερμεν, οι πειρατές, οι πειρατίνες, οι πριγκίπισες, οι ladybug, οι Ζορρό, τα βαμπίρ, οι στρατιώτες, τα ζωάκια, και οι υπόλοιποι φανταστικοί ήρωες που κυκλοφορούσαν στον προάυλειο χώρο, άφησαν τη μακαρένα, τη σάμπα και τα λάτιν και ξεκίνησαν να χορεύουν με κέφι παραδοσιακά δημοτικά γύρω από το γαϊτανάκι, όπως ορίζει η παράδοση!


Λίγο αργότερα άνοιξε η πόρτα του σχολείου και για τους γονείς που χάρηκαν την αποκριάτικη γιορτινή ατμόσφαιρα μαζί με τα παιδιά τους και μπόρεσαν να παραλάβουν τα δώρα που είχαν κερδίσει στη λαχειοφόρο αγορά μας!

Κατά τη διάρκεια της γιορτής είχαν τη χαρά να καμαρώσουν τα παιδιά τους να χορεύουν θρακιώτικα, τσάμικα και άλλους παραδοσιακούς χορούς μαζί με τη δασκάλα της Φυσικής Αγωγής κ. Ιωάννα Αγγελή με κέφι, παλμό και φιγούρες που εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους!

Στο τέλος της γιορτής, μικροί και μεγάλοι αποχώρησαν χαρούμενοι, μετά από μια πλούσια σε εμπειρίες και κέφι γιορτή, κρατώντας τις τσάντες με τα δώρα τους και έχοντας μπροστά τους ένα τριήμερο αργίας ξεκούρασης, ξεφαντώματος και διασκέδασης!


Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά όλους τους γονείς για τη στήριξη τους, τους δωροθέτες στη λαχειοφόρο αγορά και χορηγούς στη γιορτή μας, τους δασκάλους για τη συνεργασία τους και τη δουλειά τους, καθώς και την ομάδα κατοίκων "Η Κυψέλη μας" που στέκονται στο πλευρό μας με όποιον τρόπο μπορούν, όποτε το ζητήσαμε!

Μπορείτε να δείτε τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς μας καθώς και τους τυχερούς στους παρακάτω δύο συνδέσμους:

Δώρα και Δωροθέτες Λαχειοφόρου αγοράς
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου