school

school

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Αλλαγή σύνθεσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Κατόπιν της παραίτησης της Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Κας Καρλαυτη Μαργαρίτας για προσωπικούς λόγους, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση του Δ.Σ. προκειμένου για τη λήψη απόφασης όσον αφορά τη σύσταση και τη λειτουργία του Συλλόγου.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπεται απο το καταστατικο, αποφασίστηκε τη θέση της προεδρου να αναλάβει  η αντιπρόεδρος κα Κοντοπαναγου Χρύσα. Ως αντιπρόεδρος ανέλαβε η κα Καρβούνη Κατερίνα.
Επίσης για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε η κα Νικολαΐδου Μπίλη απο τη θέση της Γενικής Γραμματέως και τη θέση της ανέλαβε η κα Μανωλοπούλου Ελένη, αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Η κα Νικολαΐδου παραμένει στο Δ.Σ. ως μέλος. Δεν υπήρξε αλλη μεταβολή ως προς τη σύσταση του Συλλόγου.

1 σχόλιο:

  1. Η επιστολή παραίτησης της προέδρου:

    ΠΡΟΣ: Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ 45ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
    ΚΟΙΝ. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, Δ/ΝΤΡΙΑ & ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 45ου Δ.Σ.Α.
    ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
    ΗΜ/ΝΙΑ: 11 / 09 / 2017


    Αγαπητά μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 45ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, αγαπητοί γονείς, αγαπητή Δ/ντρια και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

    προ τριών ετών, το 2014 συγκεκριμένα, όταν το παιδί μου πρωτοδιάβηκε τα σκαλιά του σχολείου μας, ένιωσα την ανάγκη να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου μας και στην αύξηση των ερεθισμάτων που λαμβάνουν τα παιδιά μας μέσα στους σχολικούς χώρους που η κόρη μου θα πέρναγε αρκετό χρόνο τα επόμενα έξι χρόνια.
    Έτσι αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου. Τότε, έθεσα υπ’ όψιν της Γενικής Συνέλευσης αρκετές προτάσεις προς υλοποίηση και είχα την τιμή και τη χαρά, πολλοί γονείς να με εμπιστευτούν από τον πρώτο κιόλας χρόνο, που ήμουν άγνωστη μεταξύ αγνώστων, ώστε να εκλεγώ.
    Σε εκείνα τα δύο χρόνια από τη θέση του απλού μέλους του Δ.Σ. και στον επόμενο ένα χρόνο από τη θέση της προέδρου του Δ.Σ. συμμετείχα και στήριξα ενεργά πολλά απ’ όσα έγιναν στο σχολείο μας, όπως αντικατάσταση των πινάκων κιμωλίας, τοποθέτηση υπολογιστών και βιντεοπροβολέων μαζί με κουρτίνες συσκότισης και αλλαγή επίπλωσης με ξύλινα γραφεία και ντουλάπες σε κάθε αίθουσα, δημιουργία δικτυωμένης αίθουσας πληροφορικής, Σαββατιάτικες δραστηριότητες, δράσεις από τα «Ανοιχτά Σχολεία», ιστολόγιο του συλλόγου γονέων, νέα ιστοσελίδα του σχολείου, βελτίωση δικτύωσης των αιθουσών διδασκαλίας, θεατρικές επισκέψεις, γιορτές σπόρων, διανομή σπορόφυτων, αστροβραδιές, μαθήματα αστρονομίας και άλλα πολλά που δεν έχει νόημα να απαριθμήσω ένα προς ένα. Χαίρομαι πολύ που και η δική μου μικρή ή μεγάλη συμμετοχή συνέβαλε σε όσα έγιναν, ώστε τα παιδιά μας σήμερα να βρίσκονται σε ένα υλικοτεχνικά αξιοπρεπές περιβάλλον, να απολαμβάνουν διδασκαλία με σύγχρονα εποπτικά μέσα, να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν δεσμούς μέσω κοινών εμπειριών, παιχνιδιών, δραστηριοτήτων και εργαστηρίων εντός του οικείου σχολικού χώρου με τους συμμαθητές τους και τέλος να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν, να δημιουργήσουν, να αποκτήσουν δεξιότητες, να γνωρίσουν καινούρια πράγματα, να εκφραστούν, να κοινωνικοποιηθούν και να γεμίσουν με ευχάριστο τρόπο το χρόνο, τη μνήμη, τις καρδιές τους…
    Μετά από τρία χρόνια εντατικής δουλειάς στο σύλλογο και υλοποίησης σχεδόν όλων όσων είχα κατά νου (μένει να υλοποιηθεί και ο σχεδιασμός – χρηματοδότηση – εξοπλισμός μιας υπαίθριας βιβλιοθήκης με εσωτερικό και εξωτερικό αναγνωστήριο, αν τελικά εγκριθεί η πρόταση που καταθέσαμε ως σύλλογος τον Ιούνιο του 2017 προς τα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων), έμαθα πολλά, γνώρισα αρκετούς αξιόλογους ανθρώπους και πέρασα όμορφες και δημιουργικές στιγμές. Στη ζωή όμως, συχνά πυκνά, συμβαίνουν γεγονότα και καταστάσεις που σε αναγκάζουν να αναθεωρήσεις και να αλλάξεις όσα είχες προγραμματίσει. Έτσι συνέβη και στη δική μου ζωή και τελικά κατέστη απολύτως σαφές πως δεν μου επιτρέπεται άλλο να συνεχίσω μαζί σας την πορεία που είχα κατά νου.
    Γι’ αυτό, σας ενημερώνω πως υποβάλλω την παραίτησή μου και ως πρόεδρος και ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου. Όλα αυτά τα χρόνια προσέφερα όσο περισσότερο μπορούσα και παρότι λυπάμαι που αναγκάζομαι να φύγω στη μέση της θητείας μου, ταυτόχρονα χαίρομαι που το σημερινό Δ.Σ., μαζί με τα αναπληρωματικά μέλη, αποτελείται από άξιους και εργατικούς ανθρώπους που είμαι σίγουρη πως θα συνεχίσουν την καλή δουλειά αναπληρώνοντας επάξια τη θέση μου.

    Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τη στήριξή, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σας όλα αυτά τα χρόνια και προτρέπω όλους τους γονείς να ασχοληθούν και να στηρίζουν ενεργά τις ενέργειες του Συλλόγου στο βαθμό που μπορούν, γιατί έτσι στηρίζουμε το σχολείο των παιδιών μας και τα ίδια τα παιδιά μας. Το αυτό θα πράξω και εγώ η ίδια από τη θέση του απλού μέλους πια.

    Με εκτίμηση,
    Μαργαρίτα Καρλαύτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή