school

school

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Περικοπές στην Ειδική Αγωγή

Αγαπητοί γονείς, δάσκαλοι και φίλοι,

οι γονείς που έχουν παιδιά που χρειάζονται την ειδική αγωγή με σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα (αυτισμός, κινητικά ελλείμματα, βαρηκοΐα, δυσλεξία, ΔΕΠΥ κ.ο.κ)  δίνουν έναν άνισο αγώνα προκειμένου τα παιδιά τους να συνεχίσουν να έχουν τις παροχές που έχουν στην εκπαίδευσή τους, καθώς το υπουργείο υγείας θέλει να κόψει περίπου 40% των εξόδων.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως γονείς, ως δάσκαλοι και ως άτομα είναι να συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους και είτε να συνυπογράψουμε το κείμενό τους, είτε να στείλουμε δικές μας επιστολές συμπαράστασης, είτε να αξιώσουμε και εμείς ως γονείς και ως δάσκαλοι οι περικοπές που σχεδιάζονται να μην επηρεάσουν τα παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής, αλλά να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. 
Διαβάστε το κείμενο (Δελτίο Τύπου) που προσυπογράφουν εκατοντάδες γονείς που έχουν παιδιά που χρειάζονται την ειδική αγωγή και αν θέλετε να βοηθήσετε, προβείτε σε αντίστοιχες ενέργειες ως άτομα, ή ως συλλογικότητες, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες, σύλλογοι γονέων, σύλλογοι διδασκόντων, ενώσεις γονέων, ομοσπονδίες γονέων και διδασκάλων κ.λπ.



Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου μας αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά τα αυξημένης ευαισθησίας κοινωνικά αντανακλαστικά του, αποφάσισε τάχιστα και ομόφωνα, να στηρίξει τους γονείς με παιδιά που χρειάζονται την ειδική αγωγή στον αγώνα τους και να προσπαθήσει να κοινωνήσει το θέμα σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται, διότι κακά τα ψέματα, όποιος δεν έχει εμπλοκή με παιδί που χρειάζεται την ειδική αγωγή δεν γνωρίζει καθόλου το θέμα.




Υπάρχει λοιπόν μια συνάντηση στο 7ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής τη Δευτέρα 23/1/2017 στις 18:30, Λυκούργου και Αρτέμωνος (περιοχή Παραδείσου Αγίας Παρασκευής στο τέρμα της οδού Αγ. Τριάδας) 
όπου θα γίνει ενημέρωση για τις αλλαγές και περικοπές που θέλει να εφαρμόσει το Υπουργείο Υγείας στην ειδική αγωγή και σχετική συζήτηση για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα ή να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και επίσης υπάρχει ένα έτοιμο κείμενο για ψήφισμα συμπαράστασης, που μπορεί να υπογραφεί από όσα Δ.Σ. συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, ή άλλων φορέων  το επιθυμούν και να σταλεί το αργότερο ως τις 24/1/2017  στις κυρίες: 

ΚΟΛΟΣΚΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 6977-717095 email:Anvaslaz@yahoo.gr
και
ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ 6942-202989 email: katsaniotipolytimi@gmail.com

ώστε να επιδοθεί στους αρμοδίους φορείς στις 25/1/2017.

-----------------------------------------------------------------------------------------

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ
Οι γονείς του_____________________________ Σχολείου _______________
 συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των γονιών με παιδιά που χρήζουν ειδική αγωγή και είναι μέρος της σχολικής κοινότητας.
Παιδιά του φάσματος, παιδιά με οποιοδήποτε σύνδρομο
Παιδιά με νοητική καθυστέρηση, με εγκεφαλική παράλυση, κινητικά ελλείμματα
Αλλά και παιδιά με πλήθος διαταραχές, όπως
ΔΕΠΥ, Βαρηκοΐα, Αρθρωτικές/φωνολογικές διαταραχές, Τραυλισμό, Γλωσσική καθυστέρηση, Δυσλεξία/Δυσορθογραφία/Δυσαριθμησία/ Δυσαναγνωσία κ.ο.κ.
Οι γονείς εκπροσωπώντας τα παιδιά τους διεκδικούν:
Την άμεση συνεργασία Υπουργείου Υγείας, Υπουργείου Οικονομικών, Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ισοδύναμα, ώστε να μην περικοπεί η δαπάνη Ειδικής Αγωγής και να μην στερηθεί ούτε ένα παιδί τις θεραπείες που του είναι απαραίτητες.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ να διορθωθεί η αδικία που γίνεται στα παιδιά
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ να έχουμε ισότιμους και χρήσιμους πολίτες
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ στην περιθωριοποίηση των παιδιών
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ στη δημιουργία του φόβου
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ τα παιδιά, η ελπίδα της χώρας.


Ονόματα                                      Υπογραφές

-----------------------------------------------------------------------------------------



Επίσης, καλό θα ήταν να απευθύνετε τα ψηφίσματα συμπαράστασης σας προς τον ΕΟΠΥΥ,  το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας στηρίζοντας τα αιτήματα των γονέων με παιδιά που χρειάζονται την ειδική αγωγή.   



Όλοι ξέρουμε τουλάχιστον ένα παιδί που χάρη στην ειδική αγωγή "άνθισε"...
και όλοι ξέρουμε πως τα παιδιά πρέπει πάση θυσία να φροντίζουμε να... ανθίζουν.





Το δικαίωμα στην υγεία και στην παιδεία είναι δικαίωμα που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο για κάθε παιδί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου