school

school

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Εκδρομή και Δώρα για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Οι διακοπές του Πάσχα ξεκίνησαν στο σχολείο μας από σήμερα 22 Απριλίου αφού την τελευταία εργάσιμη ημέρα ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε να την αφιερώσει στην ολοήμερη εκδρομή του σχολείου με προορισμό το Αθλητικό Κέντρο Πάρνηθας όπου τα παιδιά θα επισκεφθούν το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων, το Εργαστήρι Κεραμικής και θα παίξουν μέσα στη φύση στους χώρους του Αθλητικού Κέντρου.


Έτσι λοιπόν την προηγούμενη μέρα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μερίμνησε ώστε να δοθούν τα δώρα της λαχειοφόρου σε όσα παιδιά, για κάποιο λόγο, δεν τα είχαν παραλάβει ακόμα.


Επίσης δόθηκε σε όσα παιδιά είχαν παρακολουθήσει το "Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας" (μια δραστηριότητα του Σαββάτου για τα παιδιά της Β' και Γ' τάξης από εθελόντριες μαμάδες εκπαιδευτικούς) το βιβλίο "Ο Πινόκιο στην Αθήνα" του Χρήστου Μπουλώτη που διάβασαν - έπαιξαν - τραγούδησαν και ζωγράφισαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου με μόνη εκκρεμότητα πλέον, για να ολοκληρωθεί το εργαστήρι, τη βόλτα-εκδρομή στις περιοχές της Αθήνα που περιηγήθηκε και ο Πινόκιο κατά την αναζήτηση του κυκλάμινου που φυτρώνει μεταξύ γης και ουρανού!



Τέλος, στην προσπάθειά μας να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος, αλλά και να αντιληφθούν βιωματικά την ανάπτυξη ενός φυτού, χαρίσαμε σε όλα τα παιδιά ένα μικρό φυτό μέσα σε κυπελλάκι που θα μεταφυτεύσουν σε γλάστρα και θα το φροντίζουν για να μεγαλώσει.

Τα φυτά που δόθηκαν ήταν είτε "μελιτζάνα τσακώνα" είτε "ντοματάκι βελανίδι Χίου" και προέρχονται από παραδοσιακό σπόρο και όχι σπόρο εμπορίου, όπως γράφεται και στο χαρτί που τα συνοδεύει με τις οδηγίες φροντίδας τους.

Μας δόθηκαν ΔΩΡΕΑΝ από την "Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων "Η ΑΥΛΗ" που στόχο έχει τη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών 1) στο θέμα της βιοποικιλότητας που χάνεται λόγω στης βιομηχανοποίησης της γεωργίας 2) στο θέμα της υγιεινής διατροφής με παραγωγή χωρίς λιπάσματα και φάρμακα ακόμα και στο μπαλκόνι μας και 3) στην επανασύνδεση των παιδιών με τη φύση και την καλλιέργεια της γης που έχει χαθεί λόγω της έντονης αστικοποίησης.

Ελπίζουμε τα παιδιά να χαρούν με τα δώρα μας, να δουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός φυτού και να απολαύσουν τους καρπούς του φροντίζοντας το και μαθαίνοντας γι' αυτό!


Ευχόμαστε σε όλους  ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ραντεβού ξανά στις 9 Μαϊου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου